2013. október 6., vasárnap

"Itt van az ősz, itt van újra"

 Szeptemberben újra benépesült az óvodánk. A gyerekek nagyon hamar alkalmazkodtak az új környezethez. Az első hetekben (és időnként még most is ) látogatóink érkeznek a Margaréta csoportból a Tulipán csoportba és fordítva. Persze ez csak a szabad játéktevékenység ideje alatt fordul elő, de próbáljuk az apróságokat hozzászoktatni, hogy mindenkinek a saját csoportjában kell tartózkodnia.
Az újonnan érkező gyerekek viszonylag könnyen beszoktak az óvodába, persze az egerek azért idén sem maradtak szomjasak! A nagyobbak rendkívül kedvesek, figyelmesek és segítőkészek a kisebbekkel szemben és bizton állíthatom, hogy nagyon szeretik is őket! Minden rezdülésükre figyelnek, fogják a kezüket, zsebkendőt hoznak nekik és a foglalkozások ideje alatt meg is tapsolják őket, ha ügyesek.
A gyerekekkel idén már többször mentünk sétálni. Megnéztük az új, színes támfalat, játszottunk a játszótéren és a nagyobbak már gyümölcsöt is szedtek Annus néninél.
Ezúton szeretnénk megköszönni a sok gyümölcsöt, amit a gyerekek hoznak, így szinte minden nap tudunk gyümölcsöt biztosítani a számukra!
Szeptemberben a zöldségek-gyümölcsök  téma köré szerveztük a tevékenységeinket. Megnéztük a színüket, formájukat, nagyságukat, ízüket, a gyümölcs részeit, számoltunk velük és megbeszéltük milyen felhasználási, tartósítási módokat ismerünk. Rajzoltunk és színeztünk gyümölcsöket, dugó- és levéllenyomatot készítettünk, valamint bogyós termésekből nyakláncot is fűztünk. Munkáinkat az új őszi albumunkban tekinthetitek meg:-)
 Október első hetében a háziállatokkal és az erdei állatokkal kezdtünk foglalkozni. Október 4.-én pedig megünnepeltük az "Állatok világnapját". A Tulipán és a Margaréta csoportosok ezen a napon együtt tevékenykedtek. Reggel a gyerekek által hozott állatos képekből egy közös tablót készítettünk. Később ellátogatott hozzánk Pamacs a nyuszi és Stella a hörcsög a gyerekek nagy örömére! A gyerekeket ezután 5 csoportra osztottuk és 5 helyszínen tevékenykedtünk egymás után forgószínpad szerűen. Az első helyszínen a gyerekek állatkertet építettek és az állatkertben élő állatokról beszélgettek és csoportosították őket különböző tulajdonságok alapján. A második helyszínen a süni tüskéit ragasztották fel napraforgómagból. A harmadik helyszínen a vízi és a szárazföldi állatokat kellett csoportosítani a gyerekeknek, eközben megbeszéltük az állatok tulajdonságait és az élőhelyük jellemzőit. A negyedik helyszínen párkereső játékot játszottunk, a képek párját kellett megtalálniuk. A képek kapcsán beszélgettünk a környezet- és állatvédelemről. Az ötödik helyszínen nagy nyomozásba kezdtünk, az állatokhoz tartozó lábnyomot kellett megtalálniuk a gyerekeknek. A nap a szép időre való tekintettel a szabadban folytatódott, ahol állatokról szóló dalokat énekeltünk és dalos játékokat játszottunk. A vidám nap lezárásaként, az óvónénik jóvoltából a "Kesztyű" című bábjátékot tekinthették meg a gyerekek. Ez volt ám az igazi móka és kacagás:-)

Képeinket továbbra is az őszi albumunkban tekinthetitek meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése