2013. május 12., vasárnap

Kedves Szülők!

Az elmúlt hetek az óvodánkban nagyon eseménydúsan teltek. Megünnepeltük a Húsvétot és az ünnephez kapcsolódóan egy bábelőadást is megtekinthettek a gyerekek. Húsvét után elkezdtünk készülődni az Anyák napi ünnepségünkre. Rengeteget gyakoroltunk, verseltünk, táncoltunk és énekeltünk. Emellett ellátogattunk a pécsi Akvárium terráriumba, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Láttunk krokodilt, teknősöket, békákat, különféle halakat, kígyókat és az éjszaka-házban mézmedvét és denevéreket. Miután megnéztük az állatokat felsétáltunk a Széchenyi térre a gyerekekkel. Megnéztük a dzsámit, a Szent Bertalan harangot és leültünk Hunyadi János lovasszobra alá is. Ahogy sétáltunk megállított minket egy angol pedagógusokból álló turista csoport, akik megkértek minket énekeljünk nekik egy dalt. A gyerekek persze örömmel tettek eleget a kérésnek, így egycsapásra mi lettünk a Széchenyi tér legkedvesebb "látványossága".
A Föld-napja alkalmából a következő héten Indián és Cowboy napot tartottunk az óvodában. Készítettünk fejdíszeket, festettünk sátrakat és a gyerekek beöltözhettek indiánnak vagy cowboynak. Persze a közkedvelt arcfestés sem maradhatott el. Az udvaron énekeltünk és táncoltunk és elszívtuk a "béke-pipát" is. Majd a nagy melegre való tekintettel "tüzes vizet" ittunk, természetesen egyszerre. Priszcilla szerint ez volt a "legédesebb tüzes-víz", amit valaha ivott. A gyerekek nagyon jól érezték magukat:-)
Ezután májusfát állítottunk a fiúkkal a lányoknak. Elsétáltunk a vízpartra és kivágtunk két kisebb fát. A fiúk közös erővel a vállukon cipelték el a fákat az óvodáig, hogy a kislányoknak örömet szerezzenek. Az udvarban aztán feldíszítettük és felállítottuk a már kész májusfáinkat. Ez egy igazán vidám és izgalmas kis feladat volt, a fiúk rengeteget nevettek a fa cipelése közben.
A tavaszi albumunkban rengeteg új fényképet tekinthettek meg ezekről az eseményekről. És képzeljétek játszótéren is jártunk több alkalommal, ahol igazi tavasztündérekkel is találkoztunk:-) Nézzétek csak...
A többi kis tündérünket a tavaszi albumban találjátok meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése