2013. március 6., szerda

„Bóbita, Bóbita, táncol...”



Az elmúlt héten ellátogattunk a Bóbita bábszínházba, ahol az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona c. előadást néztük meg. Hogy az utazásra minél inkább felkészüljünk és a gyerekekben tudatosítsuk a helyes közlekedés szabályait, a közlekedés témakörével kezdtünk el foglalkozni. Beszélgettünk a szárazföldi, vízi és légi járművekről, színeztünk, vágtunk, ragasztottunk. A téma minél színesebb feldolgozása érdekében meséltünk, vetítettünk és a minimat táblára raktuk a járműveket, így a legkisebbek számára is befogadhatóvá és érdekessé vált ez a témakör. A nagyobbakkal már feladatlapoztunk is.
A bábszínházban az előadás előtt kisebb csoportokban megtekintettük a bábkiállítást, ezalatt a többiek az interaktív játszóházban próbálták ki a bábokat. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy megmozgathatták a különböző típusú bábokat, az pedig külön élmény volt számukra, hogy néhányat magukra is ölthettek. Mivel az előadás napján mi voltunk a színházban az „aprónép” a jegyszedő nénik nagyon kedvesen fenntartották számunkra az első három sort, hogy a legkisebbek is biztosan mindent lássanak. Ezúton is köszönjük nekik!
A gyerekekre nagyon büszkék voltunk, mert az egész színházi tartózkodásunk alatt rendesen viselkedtek és ebben még a színház dolgozói is megerősítettek bennünket: - Ilyen rendes csoporttal ritkán találkozunk! - mondták.
Az előadás teljesen elvarázsolta a gyerekeket! Egész úton hazafelé fülig érő szájjal mesélték nekünk élményeiket. Reméljük, minél előbb visszatérhetünk a bábszínházba!
Pénteken a nagyobbak visszavitték a könyvtárba az előzőleg kikölcsönzött és kiolvasott könyveket és újakat választottak helyettük. A könyvtárlátogatás után játszótereztek és a vásárcsarnokban is körülnéztek, ahol a halpultban az eladó elmesélte nekik milyen halak találhatók nála.
Kifejezetten örülünk annak, hogy gyerekeink szeretnek könyvtárba járni és reméljük, hogy a könyvek iránti érdeklődés és szeretet iskolás korukra is megmarad bennük!

Az albumunk újabb 50 képpel gazdagodott, ahol a színházlátogatásról készült képeket is megtekinthetitek! Jó nézelődést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése